Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: šŸš“ 543 producten in šŸ¬ 8 webshops

Fietsjacks

Fietsjacks: welke heeft u nodig?

Indien u topprestaties wilt leveren op de fiets dan is de keuze van het juiste fietsjack essentieel. Een goed fietsjack is ademend, regenbestendig en winddicht. U kunt kiezen uit een ruim assortiment fietsjassen (zoals eenĀ regenjasĀ en een windjack) en andereĀ wielerkledingĀ online.

Ademend

Het is van belang dat een fietsjack ademend is. Een ademend jack zorgt voor de juiste afvoering van het vocht van uw lichaam. Hierdoor blijf u goed presteren en wordt uw lichaam niet oververhit. De juiste stof van een fietsjas is zo geweven dat het transpiratievocht doorlaat en de regendruppels van buitenaf tegenhoudt. Ook bij de keuze van andereĀ fietskledingĀ dient u er rekening mee te houden dat deze altijd ademend moet zijn.

Regenbestendig of toch niet?

Een regenbestendige fietsjas zorgt ervoor dat u droog blijft tijdens uw rit. Hierdoor kunt u zelfs bij een stevige bui comfortabel blijven fietsen. Als het echt hard gaat regenen is het aan te raden om andereĀ regenkledingĀ aan te schaffen zoals een regenjas ofĀ regenbroek. Mocht dit nog niet genoeg zijn dan kunt u het zelfs overwegen om een compleetĀ regenpakĀ te kopen. Ook hier moet u er weer rekening mee houden datĀ regenkleding ademendĀ dient te zijn. Een goedkopere oplossing kan ook, dan kunt u bijvoorbeeld eenĀ poncho kopen.

Winddicht

Bij weersomstandigheden met veel wind wilt u natuurlijk dat uw jas u goed beschermt. De winddichte jacks (ook wel windstopper genoemd) zorgen er daarom voor dat er geen wind in uw jas komt en u dus lekker warm blijft.

Welke merken?

Wielersport-expert heeft verschillende merken die variĆ«ren van zeer betaalbaar tot exclusief. PRO enĀ SportfulĀ zijn de merken die goed betaalbaar zijn. Als u meer exclusiviteit wilt dan kunt u kiezen uitĀ NaliniĀ ofĀ Pearl Izumi. Het meest verkochte merk isĀ Shimano. Qua prijs zit dit merk in de middenmoot, maar levert de topprestaties die de exclusievere merken ook hebben. Andere merken die ook verkrijgbaar zijn zijn:Ā AGUĀ enĀ Castelli.

Zichtbaarheid

Bij een onverwachte bui wilt u natuurlijk wel zichtbaar zijn voor overige weggebruikers. Een aantalĀ regenjacksĀ heeft daarom reflectiestrepen op de jas. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken dat andere weggebruikers u niet zien en er ongelukken gebeuren.

Zomer en winter

Zowel voor de zomer als voor de winter is er een fietsjack te verkrijgen. De jacks voor de zomer kunt u gemakkelijk in de zak van uwĀ fietsshirtĀ meenemen of in een draagbaar tasje vervoeren. En dan snel aantrekken bij een afdaling of een plotselinge regenbui. Ook zijn er zomerjack zonder mouwen verkrijgbaar. De winterjacks zorgen ervoor dat u lekker warm blijft bij koude dagen.

Kleur en maten

U kunt kiezen uit zeer verschillende kleuren. Daarnaast zijn sommige jassen ook verkrijgbaar in een transparante stof zodat uw mooie fietsshirt zichtbaar blijft. Ook zijn de fietsjacks in verschillende maten te verkrijgen. Ons assortiment bestaat uit een ruime range van XS tot en met XXXL. Naast jassen speciaal voor mannen of vrouwen zijn er ook unisex varianten verkrijgbaar. Aan u de keuze!

šŸš“ Wielersport Expert
Logo