Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🚴 543 producten in 🏬 8 webshops

Fietsbroeken

Voor de sportfietser is uiteraard een goede fietsbroek van groot belang. Een geïrriteerde huid, schuurplekken en zadelpijn zijn veel voorkomende klachten bij fietsers. Deze klachten kunnen worden vermeden door een elastische fietsbroek te kiezen met een goede zeem. De zeem moet een goede pasvorm hebben en moet warmte- en vochtregulerend werken. De pasvorm bij dames is anders dan bij heren. Daarom zijn er fietsbroeken speciaal voor dames en voor heren ontwikkeld.

Populaire fietsbroeken op Wielersport-expert.nl

Alle merken fietsbroeken

De collectie wielerbroeken van de onlinewinkel wielersport-expert.nl is zeer uitgebreid en bestaat uit vele bekende merken, zoals Nalini, Castelli, Shimano, Ultima, AGU en Bianchi Milano. Bij wielersport-expert kunt u kiezen uit allerlei soorten fietsbroeken met diverse eigenschappen. Wij hebben voor iedere fietser, man of vrouw de geschikte wielerbroek op voorraad in ons centrale magazijn. Een fietsbroek kan overigens goed gecombineerd worden met overschoenen zodat het een matchend setje wordt.

Kwaliteit

Alle fietsbroeken zijn van een uitstekende kwaliteit en in iedere prijsklasse is wel een wielerbroek voor hem, haar en kinderen te vinden. Onze fietsbroeken zijn gemaakt van speciale stoffen, die bijvoorbeeld vochtregulerend werken en/of een uitstekende ventilatie bieden.

Verschillende soorten fietsbroeken

Fietsbroeken zijn er in veel verschillende soorten: de bibshorts, met korte pijpen, met lange pijpen, driekwart, zonder of met zeem etc. etc. Veel broeken zijn uitgevoerd met een anatomisch gevormde zeem, die goed vocht absorbeert en waarvan de hygiënische toplaag ontstekingen voorkomt. Veel modellen beschikken over meerdere panden (meerdere stukken stof die aan elkaar bevestigd zijn) en zijn bijvoorbeeld uitgevoerd met platte naden; dit komt het draagcomfort ten goede.

Stoffen en materiaal

De fietsbroeken van wielersport-expert.nl zijn gemaakt van speciale stoffen, die bijvoorbeeld vochtregulerend werken en/of een uitstekende ventilatie bieden. De Shimano Performance winterbroek is bijvoorbeeld gemaakt van Lycra Power: een stof die een hoge rekbaarheid en sterke samendrukking combineert. Het voordeel van deze compressie is dat de spieren minder vermoeid raken. Ook zorgt het ervoor dat u nauwkeurige en efficiënte bewegingen maakt, hetgeen uiteraard resulteert in betere prestaties. Kijkt u eens op uw gemak op onze website en bepaal welke stoffen materialen voor u van belang kunnen zijn.

Zemen

Een goede zeem is van groot belang voor een fietsbroek. Deze voorkomt ontstekingen, schuurplekken, een geïriteerde huid en zadelpijn. Zo zijn er anatomisch gevormde zemen of zemen speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Veel zemen zijn voorzien van een hygiënische toplaag, zodat ontstekingen worden voorkomen. Ook hier geldt weer wat uw persoonlijke eisen zijn.

Maten

Onze fietsbroeken zijn in verschillende maten te verkrijgen. Ons assortiment bestaat uit een ruime range van XS tot en met XXXL. Naast fietsbroeken speciaal voor mannen of vrouwen zijn er ook unisex varianten verkrijgbaar. Aan u de keuze!

Combineer de fietsbroek met andere fietskleding

Een fietsbroek wordt meestal gecombineerd met andere fietskleding zoals fietsschoenen, onderkleding (welke ook onder de fietsbroek gedragen kan worden), een regenjack of regenponcho of gewoon een wielershirt. Andere (kleinere) accessoires zoals handschoenen, een bandana of sokken zijn natuurlijk ook een must.

🚴 Wielersport Expert
Logo