Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🚴 543 producten in 🏬 8 webshops

Fietskarren

Een fietskar is een handig vervoersmiddel voor kinderen, bagage en zelfs honden. In een fietskar heeft uw kindje meer ruimte dan in bijvoorbeeld eenΒ fietsstoeltje. In een kinderkar zit uw kind dan ook een stuk comfortabeler en kan hij onderweg bijvoorbeeld ook spelen of heerlijk slapen.

Fietskar kopen: opties

Van kinderkar tot hondenkar

In deze webshop bieden wij een groot aanbod fietskarren. Niet alleen kinderkarren voor het vervoeren van uw kroost, maar ook hondenkarren voor het vervoeren van uw viervoeter en bagagekarren voor als u regelmatig met bagage fietst. Wij leveren fietskarren van bekende merken als Chariot, Croozer, Doggyride, Thule en Burley.

Welke koppeling heb ik nodig?

Een fietskar wordt meestal geleverd met een koppeling, waarmee u hem aan uw fiets kunt bevestigen. Fietskarren kunnen bevestigd worden aan de dissel, de zadelpen of de bagagedrager. De fietskarkoppeling aan de dissel (ook wel achteras) zorgt ervoor dat u lichter kunt fietsen dan een koppeling aan de zadelpen. Een zadelpenkoppeling is ook geschikt voor een ATB of een mountainbike.

Extra veiligheidsmaatregelingen

Waar moet u allemaal rekening mee houden qua veiligheid?

  • Goed opletten in de bochten. Maak bochten niet te scherp, want dan zou de fietskar om kunnen vallen.
  • Houd ook rekening met een langere remweg. Doordat er meer gewicht achter de fiets hangt, wordt de fiets als het ware naar voren gedrukt.
  • Vervang de standaard van uw fiets door een tweedelige standaard. Een fietsstandaard is gemakkelijk te vervangen en een dubbele fietsstandaard zorgt ervoor dat uw fiets niet omvalt.
  • Kies voor een kinderfietshelm. Daarmee zorgt u ervoor dat uw kind extra beschermd is, mocht er iets gebeuren.
  • Het is handig om te controleren of de fietskar een parkeerrem heeft. Die zorgt ervoor dat de fietskar niet onverhoopt kan wegrollen.

Opvallen in het verkeer

Sommige fietskarren worden standaard geleverd met verlichting en extra vlaggetjes, zodat u extra zichtbaar bent in het verkeer. Indien de fietskar niet geleverd wordt met extra fietsverlichting, dan is het raadzaam om deze apart aan te schaffen. Om goed zichtbaar te zijn, is het belangrijk dat er tevens reflectoren op de fietskar aanwezig zijn. Zijn deze niet standaard aanwezig op de fietskar van uw voorkeur? Bestel dan apart een paar reflectoren en monteer ze eenvoudig op de kar. Ook overdag kunt u zorgen voor extra accessoires om op te vallen in het verkeer. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een veiligheidsvlaggetje.

🚴 Wielersport Expert
Logo