Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🚴 543 producten in 🏬 8 webshops

Fietsendragers

Gaat u een lange rit maken of gaat u op vakantie en wilt u één of meerdere fietsen meenemen? Dan is een fietsendrager essentieel. De uiteindelijke keuze voor een fietsendrager is afhankelijk van uw wensen en voorkeuren. Zo kunt u een fietsdrager monteren op de trekhaak, maar het is ook mogelijk om deze op de achterklep of zelfs op het dak te bevestigen.

Fietsendragers kopen: opties

Fietsendrager op de trekhaak

De meeste fietsendragers worden bevestigd op de trekhaak. De fietsdrager wordt dan vastgemaakt met een zogenaamde crank, maar kan ook gewoon bevestigd worden door gebruik te maken van het frame. Let op: voor jeeps, caravans of auto’s met een afneembare trekhaak is het soms noodzakelijk dat er extra accessoires bij besteld moeten worden. Er zijn ook fietsendragers die gekanteld kunnen worden, dit is extra gemakkelijk als u bijvoorbeeld de kofferbak van de auto wilt gebruiken. Alle fietsendragers zijn uitgerust met verlichting en hebben ruimte voor een nummerbord.

Alternatieven voor fietsendragers op de trekhaak

Merken als Thule en Hapro hebben inmiddels fietsendragers ontworpen waar geen trekhaak voor nodig is. Deze dragers worden bevestigd op de achterklep van de auto of op het dak van de auto. De eerste is vergelijkbaar met een rugzak voor de auto. Veelal kan de achterklep gewoon worden geopend. Een dak-fietsendrager wordt geplaatst op de dakrails van de auto. Zo kunt u ook de fietsen meenemen wanneer uw auto niet over een trekhaak beschikt.

Maximale belasting

Bij elke fietsdrager geven wij aan wat de maximale belasting is, ook per fiets. Zo zijn bijvoorbeeld elektrische fietsen een stuk zwaarder dan vouw- of aluminium fietsen. Reken daarom van te voren uit wat het totale gewicht is van alle fietsen voordat u de fietsdrager koopt. Daarnaast wordt er ook bij iedere fietsendrager aangegeven van welk materiaal de drager is gemaakt. Zo is aluminium lichter dan staal wat uiteindelijk weer scheelt in het brandstofverbruik.

Hoe zit het met de aansluiting?

Op de fietsdrager zit een stekker die meestal aan de onderkant van de auto aangesloten kan worden. De meeste auto’s zijn geschikt voor een 7-polige stekker, maar de 13-polige stekker wordt vaker gebruikt. Met de aansluiting wordt de fietsendrager voorzien van elektriciteit die natuurlijk noodzakelijk is voor de knipper- en remlichten.

🚴 Wielersport Expert
Logo