Bekijk al onze vergelijkers

| Wij vergelijken: 🚴 543 producten in 🏬 8 webshops

Fietsstoeltje

Waarom een fietsstoeltje?

Wij vinden het belangrijk dat u uw kind veilig mee kunt nemen op de fiets. Fietszitjes zorgen ervoor dat uw kind stevig, comfortabel en veilig op uw fiets zit. De veiligste plek voor kinderen is achterop de fiets, de meeste zittingen zijn dan ook gemaakt om te monteren op de bagagedrager. Onderaan deze pagina leest u meer over de voordelen van een fietsstoeltje.

Fietsstoeltje vanaf welke leeftijd?

Een baby kan zelfs al meegenomen worden op de fiets. Dit kan bij een leeftijd van ongeveer 8 tot 12 maanden. Belangrijk is dat de baby zich al enigszins zelf kan vasthouden en zelf al kan zitten. In de wet staat dat er voldoende steun moet zijn voor de rug en de voeten. Een draagzak is daarom niet veilig. Ook is het belangrijk te vermelden dat een rieten mand, Maxi Cosi of een autostoeltje niet bedoeld is om op de fiets uw kind te vervoeren.

Fietszitje voorop of fietszitje achter?

Ouders vragen zich altijd af of het verstandiger is om een fietszitje voorop of achterop te monteren. Eigenlijk is het antwoord heel eenvoudig: een fietszitje achter is veiliger. Wat is dan het voordeel van een fietszitje voorop?:

  • Uw kindje ziet meer
  • U kunt beter op uw kind letten

Fietszitjes voorop zijn geschikt tot 15 kg. We raden u aan een windscherm te gebruiken bij een fietsstoeltje dat voorop gemonteerd is. Uw kind zit zo niet met het hoofd in de wind en regen. Ook is het beschermd tegen vliegende insecten.

Voordelen fietszitje achter

Wat zijn de voordelen van een fietszitje achter?

  • Geschikt voor kinderen tot 25 kg ipv 15 kg bij voorzitjes
  • Kind zit beschut achter uw rug
  • Sturen met de fiets is gemakkelijker
  • U verliest minder snel uw evenwicht

Wat verder belangrijk bij een fietzitje achter is, dat u een zadel hebt zonder zadelveren. Anders kunnen de vingertjes van het kind er tussen komen.

Hoe zit het dan met een fietsstoel op een racefiets?

Wielersport-expert heeft ook fietszitjes voor racefietsen. Belangrijk is dat het mogelijk moet zijn om het fietszitje te kunnen bevestigen op het fietsframe. Ook hier is het weer belangrijk dat u een goede wielbeschermer hebt zodat de voeten van het kindje niet tussen de spaken kan komen.

🚴 Wielersport Expert
Logo