Dit zijn de 6 mooiste wielrenroutes van Nederland

Dit zijn de 6 mooiste wielrenroutes van Nederland

Wist je dat je in Nederland heel goed kunt wielrennen? Je hebt hier prachtige routes waar je zeker eens moet gaan fietsen! Waan je met je racefiets in het Hollandse landschap met gloednieuw asfalt afgewisseld met oude klinkerwegen die je tegenkomt in oude dorpjes. Nederland is natuurlijk maar een klein landje, dus je kunt in korte tijd van het ene in de andere omgeving zijn. Als je net begint met wielrennen en de routes nog niet zo goed kent, verdiep je dan eens in de mooiste wielrenroutes in Nederland. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje!

1. Roden, Drenthe

Roden Drenthe

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland en heeft zelfs een 5-sterren fietsprovincie titel gekregen. Er is maar liefst 2100 km aan goed onderhouden fietspaden! Je hebt er prachtige bossen afgewisseld met Hollands platteland waar de koeien in de weilanden staan te grazen.

2. Ronde Hoep

Vlakbij Amsterdam vind je ook een van de mooiste wielrenroutes van Nederland. Je komt langs de moerassen van Botsholt en het open veeland van Polder de Ronde Hoep. Ook fiets je langs kleine veenriviertjes zoals de Bullewijk en de Waver. Er zitten veel vogels dus als je daarvan houdt kun je daar je lol op. Cultuur mag natuurlijk vlakbij Amsterdam ook niet ontbreken! Op de route liggen namelijk twee forten van de Stelling van Amsterdam die je niet mag missen. Je start deze fietstocht bij de brug over de Amstel in Ouderkerk aan de Amstel.

3. Rijk van Nijmegen

Rijk van Nijmegen

Het Rijk van Nijmegen is ook een van onze favoriete fietsgebieden. De natuur is er divers: een mooie afwisseling tussen bossen, dorpjes en weilanden. De wegen zijn ook nergens echt vlak dus je hebt mooie uitdagingen onderweg. De bekendste is de Zevenheuvelenweg, maar de grootste uitdagingen zijn de wegen tussen Beek en Ubbergen en Berg en Dal. Misschien zijn dit wel de meest uitdagende routes van Midden-Nederland! De oude Holleweg heeft zelfs een klim van 12%. Nog meer uitdaging nodig? Wijk dan even uit naar Duitsland, waar je rondom Kleef kunt fietsen. Dit ligt net over de grens van Duitsland.

4. Sallandse Heuvelrug

Sallandse Heuvelrug

Wil je graag veel klimmen? Ga dan naar de Sallandse Heuvelrug en de Lemelerberg in Twente, ook een van de mooiste wielerroutes in Nederland. Dit gebied ligt tussen een mooie heide waar je ook leuk kunt klimmen. Je hebt hier de Touristenweg, die erg populair is vanwege de verschillende klims die je kunt doen. In de zomer als de heide in bloei staat heb je prachtig uitzicht!

5. Posbank

Posbank

Eigenlijk heet dit gebied in de Veluwe Herikhuizerveld, maar veel mensen kennen dit als de Posbank. Dit is de naam van het stenen monument wat daar staat. Het is een van de meest bekende fietsroutes van Midden-Nederland. Je vindt er pittige heuvels en wegen zonder auto’s. Zelfs de twee zwaarste stukken zijn helemaal autovrij. Als je bovenop de heuvels staat heb je een prachtig uitzicht over een heuvelachtig landschap, wat voor Nederland natuurlijk best bijzonder is.

6. Amstel Gold Race

Amstel Gold Race

Dit is natuurlijk een echte klassieker en de mooiste wielrenroute van Limburg! Kies tussen drie verschillende routes, die samen het complete parcours van de Amstel Gold Race vormen. Als je wilt zou je het hele parcours kunnen fietsen, maar je kunt er ook voor kiezen om een deel te doen. Je kunt vanaf ieder punt starten, maar als je het goed wilt doen, start dan bij het begin, namelijk de Amstel Gold Race Xperience in Valkenburg aan de Geul.