Beste racefietsbanden

Beste racefiets banden

Als wielrenner wil je natuurlijk de beste racefiets band hebben. Goede banden kunnen namelijk echt hét verschil maken tijdens het fietsen. Als je je racefiets wilt verbeteren, is een nieuwe buitenband misschien wel de goedkoopste oplossing. Er is alleen zoveel aanbod tegenwoordig, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Met deze blog proberen we jou te helpen zodat je een goede keuze kan maken. Welke band past het beste bij jou?

Hieronder zullen we de beste racefiets banden voor je op een rijtje zetten.

Dit zijn de 10 beste racefietsbanden van 2024

In de top 10 beste racefietsbanden zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


1
Michelin Dynamic Sport - Buitenband - Maat 23-622
€11,40
Santafixie.nl
Beste opvouwbare racefiets banden
Michelin Pro4 V2 - Vouwband - 25-622 / 700 x 25
3
Michelin Pro4 V2 - Vouwband - 25-622 / 700 x 25
€29,99
Decathlon.nl
4
Decathlon Binnenband racefiets 700x23/32 Prestaventiel 80 mm
€3,49
Decathlon.nl

Uitgelicht: 10 keer de beste racefietsbanden van 2024

1. Michelin buitenband racefiets 700×23

Michelin blijft voor banden in zijn algemeenheid natuurlijk een topmerk. Zo ook de buitenband racefiets van dit merk, speciaal voor op de weg met de racefiets te trainen. Ze zien er ook nog eens stijlvol en sportief uit. De banden hebben een semislick-profiel op het rijvlak wat zorgt voor veel grip op de weg en in bochten.

Het karkas van 30 TPI maakt de band comfortabel en sterk. Een echte nummer 1, wat mij betreft de beste buitenband voor je racefiets.

Je kunt deze racefiets banden bij de volgende webshops bestellen


2. BTWIN buitenband racefiets Triban Protect 700×25

Voor wie regelmatig intensieve of ontspannende ritten op de racefiets maakt is de BTWIN buitenband heel geschikt. Het is door het nylon maaswerk een lekbestendige en stevige racefietsband.

De stevige stalen hieldraad zorgt voor extra stevigheid en de skinwall-technologie aan de zijkant maakt deze banden lichter qua gewicht. Ook kun je op deze banden echt vertrouwen in bochten dankzij de groeven op de flanken.

Je kunt deze racefiets banden bij de volgende webshops bestellen


3. Michelin buitenband PRO 4 zwart 700×25

Beste opvouwbare racefiets banden
Michelin Pro4 V2 - Vouwband - 25-622 / 700 x 25
€29,99
Decathlon.nl

Op zoek naar een racefietsband met uitstekend rendement? Ga dan voor de Michelin buitenband PRO 4, speciaal ontworpen voor de veeleisende wielrenner en intensieve ritten. Fijn aan deze banden is de nieuwe BiCompound-technologie, waarmee je 30% meer grip hebt op natte ondergrond.

Je kunt de banden ook bijna niet lek rijden omdat de banden een HD Protection laagje hebben. De banden zijn ideaal om wedstrijden mee te rijden, zelfs als het regent buiten.

Je kunt deze racefiets banden bij de volgende webshops bestellen


4. Decathlon binnenband racefiets 700×23/32

€3,49
Decathlon.nl

Deze Decathlon binnenband is geschikt voor 28 inch banden met Prestaventiel van 80 mm. Voordeel is dat er een lang ventiel op zit zodat je geen ventielverlenger nodig hebt.

De band bestaat uit 80% Isobutyleen-isopreen rubber en 20% messing, wat de band stevig maakt.  De kans op lek rijden is dan ook minimaal met deze racefiets band; handig als je lange stukken wilt gaan fietsen.

Je kunt deze racefiets banden bij de volgende webshops bestellen


5. Michelin buitenband Lithion Reinforced 700×25

De Michelin racefiets buitenband Lithion Reinforced is er speciaal voor om te trainen voor wielrenners. Heel krachtig en betrouwbaar met uitzonderlijke grip. Ook deze heeft een karkas van 60 TPI en er zit een Bead2Bead beschermlaagje op om lekrijden te voorkomen.

Tot nu toe is dat ook nog niet gebeurd, dus dat is positief. Het is een vouwband die je gemakkelijk kunt opbergen, ook wel handig!

Je kunt deze racefiets banden bij de volgende webshops bestellen


6. Vittoria Randonneur Touringband 700×35 met antilekbeveiliging

Met de Vittoria racefiets buitenband kun je zowel op vlak als beschadigd wegdek rijden. Deze draadband heeft een Aquaflow-technologie waarbij je in alle weersomstandigheden grip hebt. De double-shielding bescherming is tegen het lekrijden.

Ik heb er eigenlijk weinig opmerkingen over, het is eigenlijk gewoon een prima band.

Je kunt deze racefiets banden bij de volgende webshops bestellen


7. Continental Race 28″ Binnenband – Racefiets – Frans Ventiel – 60 mm

Ook Continental is weer zo’n topmerk. Iets minder dan Michelin als je het mij vraagt, maar wel super goed. Dit is in het rijtje de beste binnenband voor je racefiets, uitgerust met een Frans ventiel, ook wel presta ventiel.

De binnenband bestaat uit hoogwaardig butyl. De band voldoet eigenlijk aan al mijn verwachtingen en is daarmee een prima binnenband.

Je kunt deze racefiets banden bij de volgende webshops bestellen


8. Continental Race 28″ Binnenband – Racefiets – Frans Ventiel – 42 mm

Deze racefiets binnenband van Continental is een standaard versie band, ook met een Frans ventiel. Het is dezelfde band als die hierboven, maar heeft een ander formaat ventiel.

Doordat deze racefiets band een ander formaat ventiel heeft, is deze band mogelijk voor jou interessanter dan de hierboven genoemde variant. Ik raad je in ieder geval aan om een goed vergelijk te maken voor jezelf!

Je kunt deze racefiets banden bij de volgende webshops bestellen


9. Continental Grand Prix Buitenband – Racefiets – 23-622 – Vouwbaar

Deze vouwband van Continental is dé klassieker en gaat lang mee. De Continental Grand Prix heeft een Poli X breaker anti-leklaag. Dit is dezelfde techniek die ze gebruiken om autobanden lekbestendig te maken. Top dus! Het loopvlak is voorzien van de Black Chili compound dus je hebt uitstekende grip.

Wel een minpuntje is dat vaak het een ten koste gaat van het ander, dus je hebt wel veel grip maar anderzijds slijt deze band wel wat sneller en rolt langzamer. Het is dus eigenlijk wel vaak een compromis wat je moet doen.

Je kunt deze racefiets banden bij de volgende webshops bestellen


10. Continental Grand Prix 5000 Buitenband – Racefiets – 25-622 – Vouwbaar

Een andere Grand Prix van Continental, ook een goede buitenband. De rolweerstand en lekbestendigheid is ten opzichte van zijn voorganger beter geworden. Ook is de band lichter geworden en de band gaat lang mee. Het profiel is geschikt voor zowel droge als natte ondergrond, dus je kunt prima over bladeren fietsen in de herfst.

Je kunt deze racefiets banden bij de volgende webshops bestellen


Wat zijn de beste racefietsbanden?

De beste racefietsbanden hebben een lage rolweerstand waar je soepel over het wegdek rijdt. Als je bochten maakt moet je het volste vertrouwen hebben in je banden. Je merkt dat je grip hebt met je banden als je het gevoel hebt dat de banden aan het wegdek ‘plakken’.

Racefiets banden

Soorten racefietsbanden

Er zijn verschillende soorten racefietsbanden. Iedere soort heeft andere eigenschappen en punten waar ze goed in zijn. Sommige banden hebben een goede prijs en ook duurzaam zijn, andere banden zijn duurder, hebben ook meer grip en minder rolweerstand. Hieronder leggen we uit welke soorten racefietsbanden er zijn.

Draadbanden

Draadbanden zijn meestal de goedkopere banden. Deze hebben een stalen hieldraad, waardoor de banden vaak zwaarder zijn dan een vouwband. Racefiets draadbanden zijn doorgaans moeilijker op te bergen, maar ze zijn wel voordeliger dan vouwbanden. Ze zijn ook vaak wat stugger en doordat ze een stalen hieldraad hebben zijn ze moeilijker van de velg af te halen. Wat natuurlijk een nadeel is want als je je buitenbanden moet vervangen wordt dat geen gemakkelijke klus. Het is wel een voordeel als je op lagere druk wilt rijden omdat je band minder snel van de velg af zal gaan.

Vouwbanden

Een vouwband heeft een draad van kevlar of nylon. Dit maakt de banden lichter en daarnaast ook opvouwbaar, dus je kunt ze gemakkelijk opbergen. Door de kevlar of nylon bandhiel zijn ze gemakkelijker te bevestigen omdat je de band beter kunt buigen. Ze zijn dus makkelijker in gebruik dan draadbanden.

Tubeless racefietsbanden

Er bestaan ook tubeless, lekbestendige racefietsbanden. Met dit type banden kun je met een normale binnenband rijden, maar met vloeibare lekbescherming kan dat ook zonder. De lekbescherming van dit type banden is top en je hebt een lage rolweerstand. Je hebt alleen wel velgen nodig die luchtdicht zijn afgedicht, dus let erop of jouw velgen hier geschikt voor zijn. Een voordeel: de grote fabrikanten hebben hun banden vaak al ‘tubeless ready’ gemaakt.

Tubes

Tot slot zijn er tubes voor racefiets. Dit is een heel ander soort band, waarbij de binnenband als het ware in de buitenband is genaaid. Deze moeten op een speciaal soort velgen worden geplakt. Tubes hebben een lage rolweerstand en prima grip in bochten. Helaas is het bij tubes alleen geen optie om na het lekrijden je banden even te verwisselen.

Conclusie

Ik kom er eigenlijk achter dat er niet echt hele slechte banden zijn. Het enige wat ik merk is dat het een wel ten koste gaat van het ander, dus de ene band is goed in lekbestendigheid en minder in grip, de andere band is heel goed in grip maar minder goed in lekbestendigheid. Het is maar net wat je zelf belangrijk vindt.