Racefiets kopen onder de 1000 euro? Dit zijn de beste racefietsen van dit jaar

beste racefiets voor beginners

Ben jij een beginnende racefietser of heb je niet veel budget en zoek je een racefiets onder de 1000 euro? Dan zijn er rond de 800 euro al prima racefietsen te krijgen. Wij hebben gekeken wat de beste racefiets onder de 1000 euro is. Hieronder vind je een top 10 van de beste budget racefiets.

Dit zijn de 10 beste racefietsen tot 1000 euro

In de top 10 beste racefietsen tot 1000 euro zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!Uitgelicht: 5 keer de beste racefiets tot 1000 euro

1. Triban Racefiets / wielrenfiets RC120

€549,99
Decathlon.nl

De RC120 racefietsen onder de 1000 euro van Triban zijn comfortabel en ideaal voor beginners. Ook voor mensen die gewoon lekker ontspannen willen fietsen zijn deze veelzijdige racefietsen zeer geschikt. Ze hebben een aluminium frame die gecombineerd wordt met een carbon voorvork, waarbij de carbon voorvork voor het comfort zorgt. Daarnaast zitten er 2×8 speed versnellingen op. Je hebt dus veel vrijheid en je kunt er redelijk goed mee klimmen. Ook zijn ze uitgerust met een ErgoFit zadel. Wat ons betreft de beste budget racefiets!

Je kunt deze racefiets bij de volgende webshops bestellen


2. Triban Racefiets/Wielrenfiets RC500 Flatbar Shimano

De Triban RC500 is een erg comfortabele fiets dankzij de flatbar en ergonomische handgreep in twee posities. Hij is zeer grschikt voor regelmatige en lange ritten. Deze racefiets is voorzien van de Shimano Sora R3000 groep, mechanische schijremmen en 28 mm banden. Je kunt hem echter gebruiken met banden tot 36 mm. Ook een uitstekende keuze als je een beginnende racefietser bent!

Je kunt deze racefiets bij de volgende webshops bestellen


3. Triban Racefiets / wielrenfiets RC 100

De Triban RC 100 racefiets is een echte instapfiets met aluminium frame. Het gebgoen stuur zorgt voor ontspannen fietsen en een rechtere houding, waardoor je rit comfortabeler wordt doordat het minder belastend is voor je nek en schouders. Deze racefiets onder de 1000 euro is uitgerust met allround 32 mm banden die veilig aanvoelen. Hierdoor is hij geschikt voor ritten op verharde en onverharde oppervlakten.

Je kunt deze racefiets bij de volgende webshops bestellen


4. Triban Racefiets met 8 verselling voor dames

Beste goedkope racefiets voor dames
Triban Racefiets voor dames
€399,99
Decathlon.nl

Deze racefiets onder de 1000 euro is onze top keuze voor vrouwen die willen beginnen met wielrennen. Dit model van het merk Triban heeft een aluminium frame en de geometrie is aangepast om het meer geschikt te maken voor het vrouwelijke lichaamstype. Daarnaast zorgen het Ergofit dameszadel, het hogere stuur en een kortere bovenbuis voor een comfortabele ervaring.

Je kunt deze racefiets bij de volgende webshops bestellen


5. Ks Cycling Imperious Racefiets

De Ks Cycling Imperious racefiets voor heren heeft een mooi design en is echt gebouwd voor topsnelheid. Hij wordt aangedreven door Shimano 14-speed versnellingen, dus je kunt ook goed klimmen met deze fiets. Verder heeft de fiets een aluminium frame met een AEROTYPE voorvork, aluminium dubbelwandige velgen en V-brakes. Hij is comfortabel en geschikt voor lange afstanden en je kunt er als beginner goed mee uit de voeten.

Je kunt deze racefiets bij de volgende webshops bestellen


Bovenstaande fietsen zijn vooral goede racefietsen voor beginners. Vaak is het zo dat mensen die meer ervaring hebben ook meer budget over hebben voor een goede racefiets. Uiteraard zijn er ook beginners die tóch graag meer uit willen geven, anderzijds zijn duurdere racefietsen door de bouw en gewicht minder geschikt voor beginnende racefietsers. Het is vooral belangrijk dat je goed gaat voelen wat bij je past!