Fietsspiegel kopen? Zo kies je de beste fietsspiegel

Beste fietsspiegel

Verkeerssituaties kunnen soms erg onoverzichtelijk zijn en als je dan ook nog snel fiets, is een ongeluk zo gebeurd. Om verkeerssituaties zo goed mogelijk te kunnen overzien, kun je het beste een fietsspiegel gebruiken. Met een achteruitkijkspiegel op je fiets zie je niet alleen het verkeer voor en naast je, maar je ziet ook wat er achter je gebeurt. Maar hoe kies je de beste fietsspiegel voor jouw stalen ros? Ga je voor een fietsspiegel links of rechts op je stuur? En waar moet je verder eigenlijk op letten bij het vinden van de beste fietsspiegel. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten om tussen alle fietsspiegels de beste koop te vinden. Ook hebben we onze favoriete fietsspiegels voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de 10 beste fietsspiegels van 2024

In de top 10 beste fietsspiegels zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!Uitgelicht: 3 keer de beste fietsspiegel van 2024

1. Mirage GR – Fietsspiegel 

€15,75
Giga-bikes.nl

De beste fietsspiegel van dit moment is wat ons betreft de Mirage GR spiegel voor op de fiets. De Mirage fietsspiegel is eenvoudig te monteren op het stuur. Vervolgens kun je hem zelf naar wens afstellen doordat hij op verschillende manieren te draaien is. De spiegel is voor de linkerkant van je fiets. Hij is gemaakt van onbreekbaar glas en een hoge kwaliteit kunststof. Hierdoor verweert het materiaal niet en blijft het zijn stevigheid houden.

De metalen onderdelen en bouten zijn gemaakt van RVS. Door de hoge kwaliteit en het onbreekbare glas is de Mirage fietsspiegel ook erg geschikt voor gebruik bij hoge snelheden, zoals op de racefiets of e-bike. Hij is geschikt voor een stuurdiameter van 22,2mm.

Je kunt deze fietsspiegel bij de volgende webshops bestellen


2. Life-X® – Fietsspiegel

Ook de Life-X fietsspiegel is een hele goede keuze als je op zoek bent naar de beste fietsspiegel. Deze spiegel voor op je fiets is gemaakt van stevig, milieuvriendelijk materiaal, namelijk nylon hars. Het is een universele fietsspiegel die je links op je stuur kunt monteren. Dankzij de bijgeleverde ring past hij zowel op dikke als dunne sturen.

De spiegel zelf is gemaakt van veiligheidsglas en kan volledig naar wens afgesteld worden; hij kan namelijk 360 graden draaien. Ook kun je hem eenvoudig inklappen. Aan de achterzijde van de inklapbare fietsspiegel is een reflector geplaatst voor verbeterde zichtbaarheid. 

Je kunt deze fietsspiegel bij de volgende webshops bestellen


3. Spiegel Mirage links met licht dimmend glas

Deze extra luxe Mirage fietsspiegel is voorzien van dimmend glas. Hierdoor heb je ook in het donker geen last van de felle koplampen van het verkeer achter je. Verder is ook deze Mirage fietsspiegel gemaakt van duurzaam kunststof dat niet verweert en zijn stevigheid lang behoudt. De dimmende spiegel is gemaakt van onbreekbaar glas en geschikt voor gebruik op bijvoorbeeld een racefies of elektrische fiets.

Je kunt hem eenvoudig op de linkerkant van je stuur monteren en volledig naar wens instellen. De metalen onderdelen roesten niet en de voorzijde van de achteruitkijkspiegel voor op je fiets is voorzien van een reflector.

Je kunt deze fietsspiegel bij de volgende webshops bestellen


Waarom een fietsspiegel

Een goede fietsspiegel vergroot de veiligheid van jezelf en anderen in het verkeer, doordat je beter zicht hebt. Met name als je op hoge snelheid fiets, kun je het beste een fietsspiegel gebruiken voordat je afslaat of een andere weggebruiker inhaalt. Op een racefiets of e-bike worden vaak hoge snelheden gehaald, waardoor je maar kort de tijd hebt om je omgeving te scannen voordat je een manoeuvre maakt.

Voor speed-pedelecs (een high speed e-bike) is het zelfs verplicht om een een een linker fietsspiegel te gebruiken. Deze snelle e-bikes kunnen een snelheid van 45 km per uur halen en hebben een geel bromfietskenteken. 

Tot slot biedt een fietsspiegel ook uitkomst voor mensen die hun hoofd moeilijk kunnen draaien om achter zich te kijken. Een achteruitkijkspiegel op de fiets maakt het mogelijk om toch te kunnen blijven fietsen bij bepaalde nek- of rugklachten.

Waar je op moet letten om de beste fietsspiegel te vinden

Tijdens je zoektocht naar de beste fietsspiegel is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Hieronder vertellen we je hier meer over.

Links of rechts

Er zijn spiegels voor zowel de linker- als rechterkant van je fiets verkrijgbaar. De linker fietsspiegel wordt doorgaans het meest gebruikt, omdat je deze veel nodig hebt bij het inhalen en afslaan. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om twee spiegels op je fiets te monteren. Let er in elk geval wel op dat je een fietsspiegel speciaal voor links niet rechts kunt monteren, ze zijn onderling meestal niet te verwisselen. Je kunt ook kiezen voor een setje fietsspiegels voor links en rechts, zoals de e-bike fietsspiegel set van 2 – of fietsspiegels die wel aan twee kanten te monteren zijn.

Verstelbaar

Je kunt het beste een fietsspiegel kiezen die je eenvoudig kunt verstellen. Doordat iedereen een andere lengte en houding op de fiets heeft, zal de spiegel voor elke persoon anders afgesteld moeten worden.

Stuurmaat

Hou ook rekening met de diameter van je stuur. Om de achteruitkijkspiegel goed op je fiets te kunnen monteren, is het belangrijk dat je de juiste maat koopt. Sommige fietsspiegels, zoals de Life-X® – Fietsspiegel zijn universeel en kun je aanpassen aan verschillende diameters.

Kwaliteit

Je kunt het beste fietsspiegels kiezen van een hoge kwaliteit. Hoogwaardig kunststof of aluminium zijn goede materialen die lang meegaan. Daarbij kun je het beste fietsspiegels van onbreekbaar glas – zoals de Mirage fietsspiegel – kiezen. Mocht je een keer ergens tegenaan botsen of je fiets laten vallen, ligt je spiegel niet meteen in duizend stukjes op de straat.

€15,75
Giga-bikes.nl
Fietsspiegel beste

Veelgestelde vragen over de fietsspiegel

Is een fietsspiegel verplicht?

In sommige gevallen is een achteruitkijkspiegel op je fiets verplicht. Dit is het geval als je op een speed-pedelec fietst. Dit is een high-speed e-bike met trapondersteuning tot 45 km per uur. Voor deze fietsen is het verplicht om een linker fietsspiegel te gebruiken.

Samenvatting

Een fietsspiegel is een hele nuttig accessoire om verkeerssituaties beter in te kunnen schatten. Je verruimt je zicht aanzienlijk en kunt het verkeer sneller scannen. Ook als je moeite hebt om je hoofd te draaien, kun je het beste een fietsspiegel op je stuur monteren. De meeste fietsspiegels zijn bedoeld voor de linker kant van je stuur, maar er zijn ook spiegels voor rechts. Om high-speed e-bikes, of speed-pedelecs, is het zelfs verplicht om een linker achteruitkijkspiegel op je fiets te gebruiken. We hopen dat je na het lezen van dit artikel de beste fietsspiegel hebt gevonden.