wielersport-expert

Klantenservice 088 520 7777
Subcategorieën:

Buitenbanden

Filters

Filter op:
Geschikt voor
Toon resultaten (186)
 1. Meer opties
 2. Minder opties
Kleur
Toon resultaten (186)
 1. Meer opties
 2. Minder opties
Prijs
Toon resultaten (186)
Merk
Toon resultaten (186)
Verfijn op ETRTO-maat
Toon resultaten (186)
 1. Meer opties
 2. Minder opties
"wielersport-expert.nl
is een klasse shop"
Beslist
Buitenbanden

De buitenband

Een buitenband bestaat uit een karkas van koordlagen van langvezelig katoen (het canvas) en randen van gevlochten staaldraad. De goedkopere versies hebben koordlagen van kunststofvezels. Aan de buitenkant is een rubberlaag aangebracht met op het loopvlak een profiel. Op de zijkanten is meestal een witte reflecterende streep aangebracht, zodat u zichtbaar bent in het donker.

Ruime keuze in buitenbanden

Buitenbanden zijn er in vele maten. De belangrijkste pijler is de internationale standaard ETRTO. Deze maat wordt vrijwel in ieder land gehanteerd. Bij racebanden wordt meestal met de Franse maat 'gemeten' en heeft u bijvoorbeeld 700x23C of 700x28C. De maat van uw huidige band staat meestal aan de zijkant genoteerd. Bij de aankoop van een buitenband is het belangrijk om onderscheid te maken tussen de verschillende functies. Zo is een buitenband voor racefietsen ontworpen om zeer snel te zijn, terwijl een MTB-band meestal weer meer beschermd is tegen beschadigingen en het lekrijden van de band. U kunt bij ons kiezen uit verschillende internationaal gerenommeerde merken zoals Schwalbe, Continental en vele andere merken.

Laatste reviews

Veelgestelde vragen

 • Schwalbe Energizer Plus Tour

  ik ben reeds in het bezit van de energizer plus op het voorwiel van mijn stadsfiets en deze bevalt heel goed,nu wil ik op het achterwiel,de energizer plus tour monteren,voor nog betere grip,is dat een goed idee, of is het beter om voor en achterwiel met de zelfde typeband te voorzien?

  Gevraagd op 13 november 2014

  Dat u verschillende banden gebruikt maar niet uit. Met de Eenrgizer Plus Tour heeft u meer grip met het achterwiel en dit zorgt voor betere prestaties met slecht weer. In de zomer zal de prestatie minder zijn, maar veel verschil zal u niet merken.

  Antwoord van onze expert
 • Vredestein Dynamic Tour

  Goedemiddag,kunt u mij zeggen welke binnenband ik moet hebben voor de Vredestein active tour ; 37 - 622 ?

  Gevraagd door Ruud op 6 november 2014

  Hiervoor kan u de Schwalbe 28" gebruiken.

  Antwoord van onze expert
 • Schwalbe Kojak HS385

  hallo ik wil weten of er ook een maat is in kojak 28x1.35 met profiel groetjes frank

  Gevraagd door frankjansen

  Helaas is deze er niet.

  Onze expert

Onafhankelijk keurmerk